Faalangstreductietraining (groepstraining)
Het komt vaak voor; jongeren die veel spanning en onrust ervaren op en over school. Bijvoorbeeld spanning voor toetsen, het geven van presentaties en spreekbeurten, of voor het opsteken van je vinger in de klas. Het doel van de faalangstreductietraining is hoe ze beter om kunnen gaan met spanning/stress en inzicht krijgen in hun eigen patronen.
Bij de faalangstreductietraining maken we gebruik van ademhalingsoefeningen, dit helpt jongeren om hun lichaam en geest te ontspannen, en ankeren.
Ankeren is een methode om meer controle te krijgen over je gedachten. Door gebruik te maken van het gedachteschema, het spiegelen van gedrag en het delen van ervaringen leren jongeren richting te geven aan hun gedachten. Ze leren situaties op een andere manier te bekijken.
Dit komt aan bod
- Hoe ga jij om met spanning en stress en hoe kun je dat verbeteren?
- Inzicht krijgen in hoe je ‘denken’ je angst en je gedrag beïnvloedt.
- Leren uiten van emoties
- Ervaren dat je niet de enige bent met faalangst.
- Persoonlijke doelen.
Voor wie?
De training is bedoeld voor leerlingen in het voortgezet onderwijs die door spanning en angsten niet op hun niveau presteren of negatieve gevoelens hebben en stress ervaren rondom school, toetsen en leren. De training is ook bedoeld voor leerlingen die (te) hoge verwachtingen hebben van zichzelf of denken dat ze niet aan verwachtingen van anderen kunnen voldoen.
De grootste effecten zitten vaak in het kleine
Sociale vaardigheidstraining
Deze training is bedoeld om leerlingen vaardigheden aan te leren die nodig zijn in verschillende voorkomende situaties. Het doel is om leerlingen meer zelfvertrouwen te geven en de weerbaarheid te vergroten. Ze leren op een betere manier contact aan te gaan met leeftijdsgenoten en volwassenen.
Tijdens de sociale vaardigheidstraining kunnen verschillende onderdelen aanbod komen;
- Kennis maken
- Praten met elkaar
- Luisteren
- Nee zeggen
- Grenzen aangeven
- Omgaan met gevoelens
Tijdens de training maken we gebruik van energizers, ontspanningsoefeningen, spelvormen en rollenspellen.
Voor wie?
De sociale vaardigheidstraining is bedoeld voor jongeren die begeleiding nodig hebben in het ontwikkelen van sociale vaardigheden.